Αρχική Σελίδα Προτεραιότητες

10 Προτεραιότητες για την Καστοριά

E-mail Εκτύπωση PDF

1.Η πλήρης αξιοποίηση του Αεροδρομίου Καστοριάς είναι στρατηγική επιλογή προτεραιότητας για την ανάπτυξη της περιοχής μας Πρέπει να αποτελέσει το Αεροδρόμιο Δυτικής Μακεδονίας-Νοτίου Αλβανίας.Άμεση έναρξη καθημερινής αεροπορικής σύνδεσης με την Αθήνα.

. Πραγματοποίηση όλων των ενεργειών και έργων που θα το καταστήσουν αυτάρκες σε μέσα ανεφοδιασμού καυσίμων και υποστήριξη αεροσκαφών και ελικοπτέρων

. Απαραίτητη η επιχειρησιακή του ετοιμότητα για πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιών.

2. Επιτάχυνση και ολοκλήρωση της Βιομηχανικής περιοχής της Καστοριάς.Άμεση εφαρμογή των κινήτρων του Νέου αναπτυξιακού νόμου που ψήφησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την εγκατάσταση του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέως της οικονομίας. Εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που παρέχει ο νέος νόμος για την σύμπραξη ιδιωτικών και δημοσίων επιχειρήσεων .

3. Η γούνα που ανέδειξε την Καστοριά, πρέπει να ξαναβρεί το δρόμο της. Η Κυβερνητική αρωγή πρέπει να

εΙναι σθεναρή σε όλη την αλυσίδα οπό: παραγωγή ζωοτροφών, εκτροφείο γoυνοφόρων ζώων,δημοπρασία δερμάτων στην Καστοριά, εργαστήρια και βιοτεχνίες επεξεργασίας και παραγωγής

γουναρικών , διασφάλιση αξιοπρεπών αμοιβών και , ασφάλειας του εργοτεχνικού προσωπικού, διευκόλυνση εισόδου στη χώρα εμπορικών επισκεπτών αλλά και διευκόλυνση εγκατάστασης σημείων προώθησης και πώλησης των προϊόντων στο εξωτερικό, εκπαίδευση νέου

εργοτεχνικού προσωπικού.

4.Άμεση κατασκευή πολυδύναμου –συνεδριακού –πολιτιστικού-πνευματικού κέντρου στην Καστοριά. Θα αποτελέσει πυλώνα προσέλευσης κάθε είδους τουρισμού.

5. Άμεση λειτουργία της πολυπόθητης Πανεπιστημιακής Σχολής στην Καστοριά.

6. Ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής σιη Γεωργία και Κτηνοτροφία.

Ενθάρυνση και ενίσχυσή νέων μορφών βιολογικής καλλιέργειας γεωργικών προϊόντων και προϊόντων βιολογικής κτηνοτροφίας. Ο Νόμος που ψήφισε αυτή η Κυβέρνηση να εφαρμοστεί πλατιά για να αισθάνεται ιδιαίτερα ο νέος αγρότης και κτηνοτρόφος τον γεωπόνο και τον κτηνίατρο δίπλα του.

7. Ολοκλήρωση και λειτουργία των φραγμάτων Βράχου, της Γέρμας, της Βασιλειάδας και των Κωρεστείων.Ένταξη - δημοπράτηση κατασκευής. του φράγματος του Νεστορίoυ. Υδατοδεξαμενή στην Ασπροκκλησιά που χρειάζεται για τις ανάγκες της αγροτικά που θέλει να παραμείνει ζωντανή.

8.Επιτάχυνση της κατασκευής της σήραγγας της Κλεισούρας.Ένα τεράστιο αναπτυξιακό έργο που θα αλλάξει την τύχη του Νομού μας,”μεταγγίζοντας”νέο παραγωγικό πληθυσμό από την Πτολεμαΐδα στον τόπο μας.

9.Κατασκευή και λειτουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου .Θα αποτελέσει τον πνεύμονα του Ενιαίου Φορέα Υγείας για την Πρωτοβάθμια περίθαλψη.Το 1991 είχαμε ζητήσει την κατασκευή δύο Κέντρων Υγείας Υπαίθρου.Το ένα στην Μεσοποταμία κατασκευάσθηκε και πρέπει να ολοκληρωθεί η λειτουργικότητα του.Το δεύτερο των Κορεστέιων ,έχει αργήσει και πρέπει να δημιουργηθεί τώρα.Για να βοηθήσουμε τους ακρίτες κατοίκους να παραμείνουν στις εστίες τους.

10 . Η ποιότητα ζωής στο σύγχρονο κόσμο είναι συνυφασμένη με το περιβάλλον και τον Πολιτισμό . Μέτρο προστασίας όλων των υδάτων στην λίμνη της Καστοριάς, τον Αλιάκμονα και όλους παραποτάμους,σε όλοθυς τους υδροφόρους ορίζοντες. Διαφύλαξη και επέκταση των αστικών και περιαστικών αλσών και των δασών των βουνών μας. Προστασία, συντήρηση και προβολή των σπουδαίων βυζαντινών μας εκκλησιών, των αρχοντικών και όλων των μνημείων του προϊστορικού (Λιμναίου Οικισμού Δισπηλιού,Απολιθωμένου Δάσους Νοστίμου),αρχαίου (ευρήματα Αυγής-Πενταυρίσου),ρωμαϊκού,βυζαντινού(Διοκλητιανούπολη Άργους Ορεστικού)πολιτισμού μας.


Όλα αυτά μαζί με την διασυνοριακή συνεργασία που προχωρά, θα αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τον τουρισμό και την εν γένει αειφόρο ανάπτυξη του τόπου μας.
 

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Φώτο1
Φώτο2
Φώτο3
Φώτο4
Φώτο5

Τζηκαλαγιας Ζήσης

Facebook

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Βουλή των Ελλήνων

Βουλή TV