Αρχική Σελίδα Παλαιότερες δημοσιεύσεις Θέσεις στα θέματα υγείας του νομού Καστοριάς

Θέσεις στα θέματα υγείας του νομού Καστοριάς

1. Λειτουργία αξονικού τομογράφου και μαστογράφου, για να σταματήσει η ταλαιπωρία μεταφοράς των ασθενών σε Πτολεμαΐδα, Κοζάνη και Γρεβενά.

2. Λειτουργία δύο κλινών μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής (Μ.Α.Φ. Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας).

3. Λειτουργία πνευμονολογικού τμήματος πέντε κλινών και παράλληλα αναβάθμιση του πνευμονολογικού εξωτερικού ιατρείου.

4. Στην Καρδιολογική Κλινική, πρέπει να αποτελέσουν καθημερινή ρουτίνα η διενέργεια δοκιμασίας κοπώσεως και η τοποθέτηση βηματοδότη σε επείγοντα περιστατικά.

Η δευτεροβάθμια περίθαλψη παρέχεται:

1. Από ιδιώτες ιατρούς κατ΄οίκον και σε σύγχρονα ιατρεία. Ο αριθμός τους ξεπερνά τις ανάγκες της περιοχής. Εμφανής είναι η έλλειψη σε οφθαλμιάτρους και κατά δεύτερο λόγο σε ψυχίατρο.

2. Από το Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού, τα Αγροτικά Ιατρεία και το αναβαθμισμένο Αγροτικό Ιατρείο Μεσοποταμιάς. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε οι αγροτικοί ιατροί να μένουν στις έδρες των ιατρείων τους για να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων. Απαιτείται άμεσα τα Αγροτικά Ιατρεία Επταχωρίου και Κορεστείων να αναβαθμιστούν με την προκήρυξη δύο θέσεων ιατρών Γενικής Ιατρικής.

3. Από το ΙΚΑ Καστοριάς. Πρέπει, στα πλαίσια του ενιαίου φορέα υγείας να δημιουργηθεί καινούριο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, 24ωρης λειτουργίας για να καλύψει τις ανάγκες Α΄Βάθμιας λειτουργίας του Νομού και να αποσυμφορήσει τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου. Μέχρι τότε, άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ιατρών στη νομαρχιακή μονάδα υγείας (οφθαλμίατρους, ψυχίατρους, μικροβιολόγους, ενδοκρινολόγους, γαστρεντερολόγους, παθολόγους).


ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας

Ν. Καστοριάς

 

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 24 Δεκέμβριος 2009 08:25 )  

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Φώτο1
Φώτο2
Φώτο3
Φώτο4
Φώτο5

Τζηκαλαγιας Ζήσης

Facebook

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Βουλή των Ελλήνων

Βουλή TV