Αρχική Σελίδα Άλμπουμ Φωτογραφίες Ο Σύλλογος Καστοριέων Ν.Υ. "Ομόνοια" γιόρτασε την επέτειο των 100 χρόνων του

Ο Σύλλογος Καστοριέων Ν.Υ. "Ομόνοια" γιόρτασε την επέτειο των 100 χρόνων του

"Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρ. Ηλίας Πανίδης τόνισε την 100χρονη προσφορά του Συλλόγου και  ευχήθηκε να γιορτάσουν και τη δεύτερη 100ετία του. 

Η εορταστική εκδήλωση άρχισε με ομιλίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και του Βουλευτή Ν.Δ. Ζήση Τζηκαλάγια, ο οποίος μετέβη στη Νέα Υόρκη ειδικά για την εκδήλωση. Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στους πρωτοπόρους Καστοριανούς που ήρθαν στην Αμερική στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν η Καστοριά ήταν ακόμα υπό τον Τουρκικό ζυγό. στα χρόνια που ακολούθησαν πολλοί Καστοριανοί πήραν το δρόμο της ξενιτιάς, αλλά όπως τόνισε, ποτέ δεν ξέχασαν τη γενέτειρα. Ο κ. Τζηκαλάγιας υπογράμμισε ότι ο Σύλλογοςπρόσφερε πάρα πολλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα, Καστοριά, και στο έθνος και στην Αμερική και ευχαρίστησε τους Καστοριανούς για τους αγώνες τους...." (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010, σελ. 7)

Ακολούθησαν ομιλίες από τον Πρόξενο της Ελλάδος, Ευάγγελο Κυριακόπουλο, τη Γενική Πρόξενο της Κύπρου, Κούλα Σοφιανού, τον Δήμαρχο Καστοριάς, Ιωάννη Τσαμίση, την δ/ντρια του Ελληνικού Γραφείου Τύπου στη Νέα Υόρκη, Πολυξένη Μαστροπέρρου, τον Πρόεδρο Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, Δρ. Αντώνη Παπαδόπουλο και της Προέδρου Φιλοπτώχου Κυριών Καστοριάς Ν.Υ., κ. Μιτζη Παπάζογλου.

Η εκδήλωση έκλεισε με προβολή φωτογραφιών από τις δραστηριότητες του Συλλόγου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Ακολούθησαν το κοκτέιλ και η επίσημη χοροεσπερίδα σε πολυτελή αίθουσα του Hilton Hotel, Manhattan.
     

 

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Φώτο1
Φώτο2
Φώτο3
Φώτο4
Φώτο5

Τζηκαλαγιας Ζήσης

Facebook

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Βουλή των Ελλήνων

Βουλή TV