Αρχική Σελίδα Κοινοβουλευτική δράση Αναφορές ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΟΧΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ (Μ.Υ.Σ.) ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΟΧΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ (Μ.Υ.Σ.) ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς:

  1. Τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
  2. Την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών

 

Θέμα: «Αλλαγή κατόχου της υπ’ αριθμ. Δ6/Φ20.439/12439/8-11-2004 άδειας παραγωγής Ηλεκτρικής ενέργειας του Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού (Μ.Υ.Σ.) Νεστορίου Καστοριάς »

 

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς, σύμφωνα με το αρ. 201 του ν.3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) μεταβίβασε αυτόματα τα περιουσιακά στοιχεία της στην οικεία Περιφέρεια της Δυτ. Μακεδονίας. Ο Δήμος Νεστορίου διατυπώνει το εύλογο αίτημα της αλλαγής της άδειας κατόχου, μιας και είναι λογικό να θέλει να εκμεταλλευτεί οικονομικά το όφελος που θα προκύψει από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μετά τη λειτουργία του φράγματος Νεστορίου που πρόκειται σε λίγους μήνες να ξεκινήσει η κατασκευή του. Σύμφωνα με το έγγραφο που σας επισυνάπτω, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας διάκειται θετικά στο εν λόγω αίτημα.

Καλείστε λοιπόν, και παρακαλώ να με ενημερώσετε, για το εάν είναι στις προθέσεις σας να αλλάξετε το αρ. 201 του ν.3852/2010 προκειμένου να μεταβιβαστεί η άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την  Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας στο Δήμο Νεστορίου.

Ο βουλευτής

Ζήσης Τζηκαλάγιας 

 

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Φώτο1
Φώτο2
Φώτο3
Φώτο4
Φώτο5

Τζηκαλαγιας Ζήσης

Facebook

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Βουλή των Ελλήνων

Βουλή TV