Αρχική Σελίδα Κοινοβουλευτική δράση Ερωτήσεις ΕΡΩΤΗΣΗ (αρ. πρωτ. 7152-27/3/2012) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ"

ΕΡΩΤΗΣΗ (αρ. πρωτ. 7152-27/3/2012) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ"

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: Τον Υπουργό  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

 

Θέμα: Αναδρομική ισχύ επιδότησης στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον».

 

Το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» δίνει την ευκαιρία σε πολλές οικογένειες να πραγματοποιήσουν ενεργειακή αναβάθμιση της οικίας τους.

Επίσης δημιούργησε την προσδοκία στην αγορά, αφού μέσα στην ζοφερή οικονομική πραγματικότητα, θα υπήρχε κίνηση χρήματος. Εκτός από τις χαρακτηριστικές καθυστερήσεις ελέγχου των αιτήσεων, υπήρξε και η απαράδεκτη αργοπορία καταβολής των προβλεπόμενων επιδοτήσεων του προγράμματος. Μόλις πρόσφατα άρχισαν δειλά-δειλά να πιστώνονται οι τραπεζικού λογαριασμοί των προμηθευτών, για υλικά βέβαια που πωλήθηκαν εδώ και ένα χρόνο. Πριν λίγες μέρες το Υπουργείο εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία αλλάζει το ποσοστό επιδότησης των δικαιούχων της πρώτης κατηγορίας, δηλαδή αυτών που έχουν εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και γίνεται 70%. Μια αλλαγή που αν μη τι άλλο επικροτούμε.

 

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

 

1. Μήπως είναι σκόπιμο η αλλαγή του ποσοστού σε 70%, να έχει αναδρομική ισχύ και για τις παλιότερα συναπτόμενες συμβάσεις;

2. Συμμερίζεστε την άποψη ότι είναι άμεση ανάγκη απεγκλωβισμού όλων των προγραμμάτων «Πράσινης Ανάπτυξης», ώστε να δοθεί μια ανάσα στην ασφυκτιούσα ελληνική αγορά;

 

            Ο ερωτών Βουλευτής

 

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Φώτο1
Φώτο2
Φώτο3
Φώτο4
Φώτο5

Τζηκαλαγιας Ζήσης

Facebook

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Βουλή των Ελλήνων

Βουλή TV