Αρχική Σελίδα Κοινοβουλευτική δράση Ερωτήσεις ΕΡΩΤΗΣΗ (αρ. πρωτ. 6981-21/3/2012) ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ (αρ. πρωτ. 6981-21/3/2012) ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς:  Τον Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

 

            Στην αρχαία Αθήνα, όπου διδάχθηκε η δημοκρατία, ο διάλογος και η συμμετοχικότητα, ο καλύτερος ίσως νομοθέτης στο πέρασμα των αιώνων, ο Σόλων, εφήρμοσε το νόμο της Σεισάχθειας. Με το νόμο αυτόν απαλλάσσονταν οι Αθηναίοι αγρότες, που δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, από ένα μεγάλο βάρος χρεών και έτσι δεν έχαναν την ελευθερία τους.

            Σήμερα, τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν φτάσει στον γκρεμό, λόγω της λαιμητόμου των τραπεζών. Τα τελευταία χρόνια δόθηκαν απίστευτα ποσά σε δάνεια και τα πήραν Έλληνες πολίτες, νοικοκύρηδες, που είχαν συγκεκριμένο και επαρκές εισόδημα, κάνοντας τον προγραμματισμό τους, ώστε να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

            Δυστυχώς οι μισθοί τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα έχουν χάσει τουλάχιστον το 40% της αξίας τους. Αντίστοιχη όμως πτώση των δόσεων ή των τιμών των καταναλωτικών αγαθών πρώτης ανάγκης δε φαίνεται στον ορίζοντα. Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει εξανεμιστεί. Οι πληροφορίες που υπάρχουν για ρυθμίσεις ή επαναδιαπραγματεύσεις των δανείων παραμένουν εδώ και καιρό αίολες.     

  

Ερωτάται ο κύριος υπουργός

 

            1.Μήπως πρέπει άμεσα να δώσετε λύση στο δράμα εκατομμυρίων συμπολιτών μας;

            2.Μήπως είναι τώρα η στιγμή που πρέπει να παραδειγματιστείτε από τον αρχαίο νομοθέτη Σόλωνα και την αθηναϊκή Πολιτεία και όχι μόνο από τον έτερο νομοθέτη Δράκοντα;

            3. Ποιες είναι οι δράσεις που προγραμματίζει το Υπουργείο σας πάνω στο καυτό αυτό ζήτημα;

 

            Ο ερωτών Βουλευτής

 

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Φώτο1
Φώτο2
Φώτο3
Φώτο4
Φώτο5

Τζηκαλαγιας Ζήσης

Facebook

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Βουλή των Ελλήνων

Βουλή TV