Αρχική Σελίδα Κοινοβουλευτική δράση Επίκαιρες ερωτήσεις «Επιτακτική ανάγκη άμεσης λειτουργίας αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Καστοριάς»

«Επιτακτική ανάγκη άμεσης λειτουργίας αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Καστοριάς»

Τα τελευταία χρόνια, παρά την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων (Εγνατία Οδός και κάθετοι Εγνατίας), η Καστοριά απέχει μια ώρα από την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα. Εδώ και 25 χρόνια, όλοι αναγνωρίζουν τη μεγάλη σπουδαιότητα της αξονικής τομογραφίας στη σωστή διάγνωση και κατ’ επέκταση πληρέστερη αντιμετώπιση στα διάφορα προβλήματα υγείας.

Μέχρι πριν δύο χρόνια, η Καστοριά διέθετε ιδιωτικό εργαστήριο αξονικού τομογράφου. Σε αυτό εξυπηρετούνταν η μεγάλη πλειοψηφία των ιατρικών περιστατικών. Έκτοτε, δεν λειτουργεί. Ως άμεση συνέπεια, όλοι οι ασθενείς, νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο, αλλά και εξωτερικοί ασθενείς, αναγκάζονται να μεταβαίνουν στους αξονικούς τομογράφους Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Γρεβενών. Αυτό προκαλεί τεράστια ταλαιπωρία στους ασθενείς, ιδιαίτερα όμως στους νοσηλευόμενους σε βαρύτερη κατάσταση.

 

Ερωτάται η κα Υπουργός

 

  1. Πότε επιτέλους θα προχωρήσετε στην εγκατάσταση αξονικού τομογράφου σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο Νοσοκομείο Καστοριάς;
  2. Πότε θα διασφαλίσετε την ύπαρξη εκπαιδευμένου ιατρικού και εργαστηριακού προσωπικού που θα συμβάλει στην άμεση σωστή λειτουργία του, μόλις ο αξονικός τομογράφος εγκατασταθεί;

 

 

Αθήνα, 29 Απριλίου 2010

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Φώτο1
Φώτο2
Φώτο3
Φώτο4
Φώτο5

Τζηκαλαγιας Ζήσης

Facebook

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Βουλή των Ελλήνων

Βουλή TV