Αρχική Σελίδα Ειδήσεις Η δικαίωση της Ελένης, Νίκη του πολιτισμού

Η δικαίωση της Ελένης, Νίκη του πολιτισμού

Η δικαίωση της Ελένης, Νίκη του πολιτισμού

Η δημοσιοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί σημαντικό γεγονός για την Καστοριά με διττή διάσταση. Καταρχήν σώζεται το κτίριο του Στρατοπέδου Μαθιουδάκη από την κατεδάφιση. Ένα κτίριο που συνδυάζει την αρχιτεκτονική αξία, με τους ιστορικούς συμβολισμούς από την απελευθέρωση της πόλης το 1912 από τον οθωμανικό ζυγό. Από την άλλη μεριά όμως αποτελεί μια μεγάλη ηθική νίκη όλων αυτών που πιστεύουν πως αξίζει να αγωνίζεται κανείς για αρχές, αξίες και ιδανικά.

Η Καστοριά έχει χάσει μάχες γιατί δεν την ενέπενευσαν οι ηγήτορές της. Χάθηκε, μακάρι προσωρινά, η Αρχιτεκτονική Σχολή, γιατί ενώ το κύριο γεγονός θα ήταν τα πολλαπλά οφέλη από την δημιουργία της, οι πολιτικοί ταγοί ασχολούνταν με το ΠΟΥ θα εγκατασταθεί. Το ίδιο για το κτίριο της Ελληνικής Αστυνομίας που τόσο χρειάζεται η Καστοριά. Την αναγκαιότητα της άμεσης κατασκευής του η τοπική «άνευρη» και χωρίς οράματα πολιτική ηγεσία, τη μετέτρεψε σε ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ του σπουδαίου παλαιού κτιρίου.

Η αείμνηστη Ελένη Τσαδήλα μπήκε από την αρχή μπροστά. Πίστεψε στον αγώνα και στο τέλος δικαιώθηκε. Οργάνωσε μεθοδικά την προσπάθεια αναζήτησης συμμαχιών. Όλοι θυμόμαστε την πετυχημένη συνάντηση σε γνωστό ξενοδοχείο. Μια εκδήλωση πολυπληθής με παλμό και αποφασιστικότητα. Όσοι βοήθησαν αισθάνονται σήμερα δικαιωμένοι. Η απόφαση της δικαιοσύνης αποδεικνύει πως αφενός υπάρχουν «Δικαστές ες Αθήνας» και αφετέρου πως ο πολιτισμός ενώνει. Από την «πεφωτισμένη Αριστερά» μέχρι την «πεφωτισμένη Δεξιά», μιας και σε λίγες μέρες έχουμε και … Εθνικές εκλογές.

Ζήσης Τζηκαλάγιας

Ιατρός πρ. Βουλευτής Καστοριάς

 

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Φώτο1
Φώτο2
Φώτο3
Φώτο4
Φώτο5

Τζηκαλαγιας Ζήσης

Facebook

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Βουλή των Ελλήνων

Βουλή TV